Enkät - Digital Lanthandel i Värends Nöbbele

0a0367ab-4f1f-47a8-a80d-3122d30e7a90.png

Digital lanthandel i Värends Nöbbele. Vad är det?

Vissa av er kanske redan har hört talas om digital lanthandel, vissa av er kanske inte har gjort det. Här kommer en liten bakgrund till det mail ni nu fått.

Under 2018 så fick sockenrådet upp ögonen för en idé som skulle kunna passa vår härliga by. Vi blev presenterade för en projektidé som andra små byar utan lokal livsmedelsaffär i Sverige hade anammat och till viss del genomfört med goda resultat - En digital lanthandel. 

 

En digital lanthandel fungerar så här: 

Våra livsmedelsinköp görs via webben eller via en app som är kopplad till en specifik handlare. 

Man får här tillgång till hela butikens sortiment direkt på skärmen och kan hemma sitta i lugn och ro och göra sina veckoinköp. Betalning sker också i samband med beställningen. 

Varorna plockas sedan av handlaren som i sin tur kör ut med varorna till den avlämningsplats som man bestämt. På avlämningsplatsen finns det kylrum och frysar så att matvarorna håller sig fräscha. 

Utkörning sker en gång per vecka, vid en specifik dag och visst klockslag. 

När väl varorna har levererats så är det fritt fram för beställaren att ta en promenad eller åka till avlämningsstället på väg hem från jobbet/skolan/gymmet för att hämta upp sina varor. 

Id-bricka eller annan nyckellösning gör att inte vem som helst kan ta sig in bland matvarorna. 


Informationskväll om digital lanthandel.

Den 21/1 -2019 höll sockenrådet en informationskväll i Bygdegården med Gunnar Casserstedt. 

Gunnar har varit med och startat upp en digital lanthandel i sin hemby med fantastiska resultat. 
-”En digital lanthandel gör både en by attraktiv att bosätta sig i samt spar tid för den som väljer att utnyttja den. När det redan finns affärer så får vi se till att varorna finns här hos oss, fast på skärmen” var något som Gunnar framhöll som ett bra argument för en digital lanthandel. 

Uppslutningen vid detta möte var god och därför har nu sockenrådet valt att ta ytterligare ett steg för att försäkra sig om huruvida intresset för just en digital lanthandel i Värends Nöbbele finns. 
Vi vore nu tacksamma ifall just DU skulle vilja fylla i den enkät som också finns med som länk i detta mail. Även om du är skeptisk till idén med en digital lanthandel så får du i denna enkät din röst hörd.


Dina svar förblir givetvis anonyma. 


Tack för din medverkan. 

Med vänlig hälsning,
Sockenrådet